Splošni pogoji poslovanja podjetja GUAM; FEVIA, Tina Smolej s.p.

Pogoji poslovanja podjetja FEVIA, Tina Smolej s.p., objavljeni na spletni strani https://www.naravna-kozmetika-fevia.si (v nadaljevanju »pogoji poslovanja«). S pogoji poslovanja določamo pogoje uporabe spletne strani https://www.naravna-kozmetika-fevia.si (v nadaljevanju »spletna stran«) in naročilo izdelkov, ki se promovirajo preko spletne strani.

Spletno stran upravlja prokuristka podjetja FEVIA, Tina Smolej s.p., Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka, Tina Smolej (v nadaljevanju »ponudnik«).

»Vsebine« so vsi podatki, gradiva, informacije in druge vsebine, ki so objavljene na spletni strani, kar vključuje tudi fotografije, video vsebino, besedila, grafiko, blagovne in storitvene znamke ter drugo.

»Kupec« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako pravno osebo, ki se odloči za naročilo izdelka preko spletne strani https://www.naravna-kozmetika-fevia.si, oziroma na kakršenkoli drug način izrazi zanimanje za naročilo izdelkov ponudnika.

»Uporabnik« pa v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki opravlja spletno stran https://www.naravna-kozmetika-fevia.si.

Z uporabo spletne strani https://www.naravna-kozmetika-fevia.si uporabnik, oziroma kupec sprejme in soglaša z vsemi določbami pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse ostale povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami, podatki o načinu plačila, dobave so razvidne iz spletnega naročila, ki ga kupec opravi na spletni strani, ponudnik pa mu jih posreduje na posredovani elektronski naslov kupca.

Informacije o ponudniku FEVIA, Tina Smolej s.p.

Naslov ponudnika: FEVIA, Tina Smolej s.p.

Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka

Matična številka: 9001239000

Identifikacijska številka za DDV: 60002107

TRR pri NovaKBM d.d.: SI56 0400 0027 6658 976

BIC: KBMASI2X

Varovanje zasebnosti

FEVIA, Tina Smolej s.p., spoštuje zasebnost svojih uporabnikov oziroma kupcev. Upravljalec osebnih podatkov, ki jih posameznik posreduje ob dostopu do spletne strani ali jih posreduje oziroma vpiše znotraj spletne strani je podjetje FEVIA, Tina Smolej s.p., Sveti Duh 192, 4220 Škofja Loka, matična številka: 5060284000 (v nadaljevanju upravljalec osebnih podatkov).

Posameznik dovoljuje upravljavcu upravljanje in obdelavo osebnih podatkov, ki jih ta posreduje, ko vpiše svoje osebne podatke na spletni strani https://www.naravna-kozmetika-fevia.si, za namen obveščanja o novostih in akcijskih ponudbah ter v primeru nakupa izdelkov na spletni strani.

Posameznik, ki dostopa do spletne strani https://www.naravna-kozmetika-fevia.si in izpolni spletni obrazec s svojimi podatki in soglasjem, soglaša upravljavcu in obdelovalcu osebnih podatkov, da se strinja, da lahko ta zbira podatke o obiskih spletnih strani za namene analize interesa obiskovalca za nakup ter posledično za pripravo prilagojene ponudbe posamezniku.

Posameznik izjavlja in potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj v skladu z določbami 29., 30., 31., 32. in 33.

Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) – Uradni list RS, št. 94/ 2007, izjavlja tudi, da je posameznik seznanjen z dejstvom, da je posredovanje podatkov prostovoljno ter da v primeru, če podatkov ne bo posredoval, upravljavec ne bo izvedel posredovanja promocijskih kod, akcijskih ponudb, zaključitev nakupa izdelkov oziroma ne bo izvedel analize interesa obiskovalca spletne strani ter pripravil prilagojene ponudbe posamezniku.

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Skladno z navedenim sta Evropski Parlament in Svet leta 2016 sprejela novo splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki začne veljati s 25. 5. 2018.  Nova splošna uredba velja za vsa podjetja, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov EU. Splošna uredba postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo v Sloveniji urejena tudi v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Po novi uredbi bo posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, moral podati izrecno privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, prav tako pa bodo posamezniku predstavljeni nameni, na katere se bo njegova privolitev nanašala.

Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani, lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca, ter tako zagotovi svojo anonimnost. Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@naravnakozmetikafevia.si.

Uporaba spletne strani in vsebina spletne strani

Uporabnik je dolžan uporabljati spletno stran https://www.naravna-kozmetika-fevia.si in izdelke, ki jih ponuja v skladu s pogoji poslovanja in veljavnimi predpisi ter na način in v vsebini, ki sta skladna z namenom s katerim ponudnik zagotavlja spletno stran in izdelke.

V primeru kakršnekoli kršitve teh Pogojev poslovanja (npr. zloraba spletne strani in/ali izdelka), je uporabnik – kršitelj podjetju FEVIA, Tina Smolej s.p. in tretjim osebam odgovoren za vso nastalo škodo. Ponudnik pa ima pravico onemogočiti uporabniku nadaljnjo uporabo spletne strani in nakupa izdelkov.

Vsebine, ki so last podjetja FEVIA, Tina Smolej s.p. je prokuristka podjetja FEVIA, Tina Smolej s.p., Tina Smolej, imetnica pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja podjetja FEVIA, Tina Smolej s.p.

Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Cene

Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki.

Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV-jem ter strošek dostave / poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Način plačila je z gotovino ob prevzemu, z možnostjo plačila predračuna ali s sistemom PayPal.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja v sklopu programa MiniMax, ki ga podjetje uporablja za svoje računovodske potrebe.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

Plačilo

Blago, kupljeno preko spletne strani podjetja FEVIA, Tina Smolej s.p. kupec plača po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma kurirju ali preko predračuna na TRR podjetja ali preko PayPal-a.

Za dostavo blaga skrbi GLS, po navadi že naslednji delovni dan, vendar najkasneje v treh dneh od odpreme.

Dodatno provizijo za plačila po povzetju, ki jo zaračunavajo transportna podjetja, najdete na veljavnem ceniku ponudnikov, načeloma pa  pri GLS transportu znaša še dodatnih 0,55€ (nakup do 500€), vendar je že vračunana v ceno poštnine za izdelke.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Pravica do odstopa nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 7 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov: info@naravnakozmetikafevia.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 7 dneh.

Če z nakupom iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni imate pravico, da odstopite od sklenjene pogodbe – nakupa brez kakršnekoli odškodnine ter navedbe razloga, mi pa vam bomo povrnili kupnino. Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Vračilo lahko kupec pošlje po pošti na naslov objavljen na dnu te strani. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Vračila ne bomo upoštevali za izdelke, ki so bili pri vas doma poškodovani ali uporabljeni.

Spletna trgovina https://www.naravna-kozmetika-fevia.si, si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (embalaža, račun, originalno zapakirani izdelki, neuporabljeni,… itd.) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato vas prosimo, da z izdelki ravnate gospodarno in pazljivo, saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali vam vrnili denar.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, katerega številko priložite k izdelku, ki ga vračate oziroma jo pošljite po e-mailu na info@naravnakozmetikafevia.si.

Dostava

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času (1 do 3 dni). Naročila, ki jih prejmemo ob delavnikih do 12. ure, bomo na navedeni naslov poslali še isti dan. Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Izdelki, ki niso na zalogi, dobavimo v roku 7 do 14 dni. Dostava poteka samo na področju Slovenije. Za dostavo blaga skrbi podjetje GLS, po navadi že naslednji dan, vendar najkasneje v 3 dneh od odpreme blaga. Dostavni uslužbenec vas bo po vsej verjetnosti s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, boste pošiljko lahko prevzeli na najbližjem paketomatu, bencinskem servisu oziroma po dogovoru z GLS kurirjem.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk.

Varnost

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje naročene robe, če je to potrebno (ime, naslov, eventuelno številko telefona za dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt.

Obdelava osebnih podatkov

Kupec z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve pogodbe – naročila posreduje kupec), razen za namene pogajanj za sklenitev pogodbe ali za izpolnitev pogodbe – naročila (kot določeno v 10. členu veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik (obveščanje prek telefona in SMS-ov, tiskanih medijev, nenaslovljene in naslovljene direktne pošte, elektronske pošte, itd.), ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo.

Uporabnik lahko soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte ponudniku izrecno poda tudi ob prijavi na e-novice na spletni strani ali ob izpolnitvi obrazca za naročanje povpraševanja po storitvi.

Vsak kupec oziroma uporabnik lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov (dano bodisi preko spleta bodisi preko drugega prodajnega kanala) kadarkoli prekliče z obvestilom na email naslov info@naravnakozmetikafevia.si in sicer lahko poda preklic soglasja za namene neposrednega trženja in sicer bodisi za posamezne oglaševalske kanale (npr. zgolj za posredovanje ponudb prek SMS sporočil), bodisi za vse oglaševalske kanale.

Obenem lahko kupec oziroma uporabnik soglasje za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte uredi:

  • s posredovanjem povratne elektronske pošte – kot odgovor na konkretno elektronsko sporočilo, ki ga ob vsakokratni izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika, in/ali;
  • z izpolnitvijo spletnega obrazca, povezava do katerega je navedena v vsakem elektronskem sporočilu, ki ga ob izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika.

O možnosti preklica soglasja za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte je v vsakem elektronskem sporočilu kupec obveščen.

Ponudnik bo uporabnikovo oziroma kupčevo željo upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja za namen neposrednega trženja prek dotičnega oziroma vseh oglaševalskih kanalov. Pri tem uporabnik ne trpi nobenih stroškov. Uporabniku ponudnik zagotavlja tudi vse ostale pravice skladno z veljavno zakonodajo, ki je opredeljena v nadaljevanju.

Ponudnik bo kot upravljavec vse pridobljene osebne podatke obdeloval in varoval v skladu z vsakokrat veljavno relevantno zakonodajo, trenutno veljavnima:

  • Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) in
  • Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14, 54/14 in 81/15), ter v skladu z morebitnimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi relevantne zakonodaje.

Hkrati se zavezuje, da pridobljenih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen morebitnim pogodbenim obdelovalcem, s katerimi bo predhodno sklenil pisno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov.

Izjava o varstvu osebnih podatkov

1. Katere podatke zbira ponudnik in zakaj?

a) Obisk spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku spletne strani ponudnika storitve se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu).

Zakaj: Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Ponudnik storitev tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

b) Naročanje na e-novice

Kaj: Pri naročanju na spletne novice ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), naziv podjetja ter ime in priimek, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, promocijah in akcijah.

Koliko časa: Podatki o vaši elektronski pošti, nazivu podjetja ter ime in priimek se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa tako, da se od e-novic odjavite tako, da pošljete zahtevo na elektronski naslov ponudnika in sicer na info@naravnakozmetikafevia.si

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, da soglašate, da ponudnik vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih, akcijah in promocijah ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite s poslano zahtevo na elektronski naslov info@naravnakozmetikafevia.si.

Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, ponudnik ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Ponudnik namreč za prijavo na novice uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

e) Kontakt

Kaj: Pri pošiljanju sporočila prek spletnega obrazca na spletni strani ponudnika, ponudnik zbira vaš naziv podjetja, ime in priimek, email naslov in/ali kontaktni telefon, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namen komunikacije na željo strank glede medsebojne komunikacije o storitvah podjetja.

Koliko časa: Podatki o vašem nazivu podjetja, ime in priimek, email naslov in kontaktni telefon se shranjujejo, dokler obstaja interes po komunikaciji stranke s ponudnikom. Od ponudnika lahko kadarkoli zahtevate, da omenjene osebne podatke izbriše z zahtevo na elektronski naslov ponudnika in sicer na info@naravnakozmetikafevia.si.

2. V kakšnem primeru me bo ponudnik kontaktiral?

Ponudnik vas bo kontaktiral le v primerih:

– če se naročite na e-novice;
– če pošljete naročilo;
– če pošljete sporočilo prek kontaktnega obrazca.

3. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Ponudnik vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani oz. z naročanjem na e-novice, pošiljanjem povpraševanja po izdelkih ali pošiljanje sporočil preko kontaktnega obrazca ne bo posredoval tretjim osebam. Prav tako, ponudnik drugim ne bo posredoval vaših podatkov, pridobljenih na podlagi vaše prijave, vašega vprašanja oz. pripombe, razen če zakon ne določa drugače.

4. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje ponudnik?

Ponudnik vam bo na vašo zahtevo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočil vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako, vam bo ponudnik na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbira.

5. Zavarovanje zbranih podatkov

V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.

a) Sklepno:

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na info@naravnakozmetikafevia.si.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za:

  • Nobeno neposredno, posredno, naključno, posebno ali posledično škodo, ki jo povzroči uporaba ali neuporaba ponudnikovih izdelkov.
  • Nobene stroške, ki ji povzroči nabava ali nakup storitev ali sredstev, prejemanje sporočil.
  • Nepooblaščen dostop do uporabnikovih prenosov ali podatkov, skupaj in ne samo s škodo ali izgubo dobička.
  • Izjave ali obnašanje tretjih oseb, ki so vključeni v storitve ponudnika.

Uporaba prava in pristojnosti

Pravna razmerja med kupci, kot uporabniki spletne strani, in ponudnikom, kot upravljavcem spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov poskrbelo pristojno sodišče v Ljubljani.

Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

Pogoji sodelovanja so odvisni in od zakonov in drugih elementov prava RS.

Ti pogoji poslovanja pričnejo veljati dne 01.08.2020.

Želimo vam obilo prijetnih in zadovoljnih nakupov!

Naravna kozmetika Fevia

GUAM KOZMETIKA

Učinkovita odprava celulita

Naravno bogastvo morja

GUAM KOZMETIKA

Učinkovita odprava celulita

Naravno bogastvo morja